Τριπλό φονικό Αγ. Νάπας: Στις κεντρικές φυλακές οι 6 ύποπτοι

Στις κεντρικές φυλακές παραπέμπονται σήμερα οι 6 ύποπτοι για το φονικό στην Αγία Νάπα. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Τα 6 άτομα, 4  ανδρες και 2 γυναικες,  κατηγορούνται για 26 συνολικά αδικήματα μεταξύ των οποίων της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργεια μετά τη διάπραξη.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Benny 39 χρόνων, ο Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων, ο Loy Dejan 42 χρόνων, Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, Σωτήρα Νεοφύτου 30 χρόνων και Χαράλαμπος Ανδρέου 32 χρόνων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Ιουνίου, ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου την περασμένη Πέμπτη παρέπεμψε τα έξι άτομα σε απευθείας δίκη στις 5 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Ωστόσο επειδή οι συνήγοροι υπεράσπισης της Σοφίας Γρηγορίου και Σωτήρας Νεοφύτου έφεραν ένσταση στην κράτηση τους, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι θα ανακοίνωνε σήμερα την απόφαση του για το κατά πόσον οι κατηγορούμενοι θα τελούσαν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Διαβάζοντας για περίπου 50 λεπτά την πολυσέλιδη απόφαση του, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάθεση του Χαράλαμπου Ανδρέου στην οποία έκανε εκτενή αναφορά τόσο στην δική του εμπλοκή στην υπόθεση της τετραπλής δολοφονίας όσο και στο ρόλο που διαδραμάτισε ο κάθε ένας από τους κατηγορούμενους.

Σε σημείο της κατάθεσης του ο Ανδρέου αναφέρει ότι μετά το φονικό και καθ’ οδόν προς τα αυτοκίνητα όπου θα τους φυγάδευαν από τη σκηνή, ο καταζητούμενος Αλβανός Aleks Burelli είχε πει τρομοκρατημένος στον Μάριο Χριστοδούλου και αναφερόμενος στον νεκρό δράστη Gani Vogli 41 ετών από την Αλβανία, πως «τον σκότωσα, τον σκότωσα, εγώ του έριξα τη σφαίρα».

Στην απόφαση του ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αναφέρθηκε και στην κατάθεση της Σωτηρίας Νεοφύτου η οποία ουσιαστικά παραδέχθηκε μερικά από αυτά που κατάθεσε ο Ανδρέου.

Αναφέρθηκε επίσης και στην κατάθεση μάρτυρα ο οποίος είχε αντιληφθεί τρία άτομα να εισέρχονται στο εστιατόριο όπου δειπνούσαν οι φονευθέντες, με τα δύο από αυτά να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ η Σοφία Γρηγορίου, όπως και την περασμένη Πέμπτη, δεν μπορούσε να σταθεί όρθια για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και της δόθηκε η άδεια να καθίσει.

Οι έξι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που αποτελείτο από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα, άνδρες της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας.

Οι εισερχόμενοι στην αίθουσα, περιλαμβανομένων των δημοσιογράφων, πέρασαν από αστυνομικό έλεγχο, ενώ όλα τα στόρια στα παράθυρα της αίθουσας ήταν κατεβασμένα.