Τρελό! Χωριό στην Ινδία κάνει «πόλεμο» με… κοπριά αγελάδας για «καλή υγεία»! (Video)

Το ινδικό χωριό Gumatapura έγινε την Τετάρτη τόπος όπου έλαβε χώρα ένας διαφορετικός από όσους γνωρίζουμε “πόλεμος” με πολύ ιδιαίτερα… πυρομαχικά. Οι ντόπιοι γιόρτασαν το φεστιβάλ Gore Habba, όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μετά το Deepavali (η μεγάλη γιορτή του φωτός για τους Ινδουιστές) βουτώντας κυριολεκτικά σε βουνά κοπριάς αγελάδας, και πετώντας ο ένας στον άλλον κομμάτια ολόκληρα από τα περιττώματα του ιερού, για τους Ινδούς, οικόσιτου ζώου.

Προηγουμένως οι χωρικοί είχαν περισυλλέξει από όπου υπήρχαν ζώα, πολλά κιλά κοπριάς και τα είχαν στοιβάξει δημιουργώντας ένα μικρό βουνό, ώστε να έχουν άμεσα… πρόσβαση για το ιδιαίτερο αυτό έθιμο.

Ο Prabhu, ένας από τους πιστούς του εθίμου, που φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, εξηγεί ότι αυτό το φεστιβάλ έχει τις ρίζες του στην εποχή του προπάππου του.

Όπως εξήγησε, “η κοπριά της αγελάδας είναι πολύ φυσική και έχει πολλά φαρμακευτικά οφέλη”. Μάλιστα πρόσθεσε ότι “κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως πετώντας ο ένας στον άλλον κοπριές αγελάδας πιθανώς να κολλήσουν κάποια ασθένεια ή να προσβληθουν από κάτι. Αλλά με την πίστη μας στον θεό μας Beereshwara, παίζουμε με την κοπριά και τίποτα απολύτως δεν παθαίνουμε, αντίθετα εάν έχουμε κάποια ασθένεια μπορεί και να γιατρευτούμε”!