Τρελό! Τα κεφάλια των μαθητών σε κούτες… για να μην αντιγράφουν!

Μια… άκρως παιδαγωγική και ανθρωπιστική μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για να αποτραπεί η αντιγραφή σε γραπτές εξετάσεις.

Ιδιωτικό κολλέγιο στην Ινδία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως, οι οποίες απεικονίζουν πρωτοετείς φοιτητές να “φορούν” χαρτόκουτα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος, για να μην αντιγράφουν.

Οι φοιτητές σπουδάζουν στο Bhagat Pre-University College στο Haveri. Οι φωτογραφίες διέρρευσαν στο facebook από τον υπάλληλο του ιδρύματος, Sateesh Herur.

Σύμφωνα με τους Times of India, το υπουργείο Παιδείας της χώρας έμαθε για τις φωτογραφίες και ζήτησε εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του κολλεγίου.

Εν συνεχεία, όταν και επιβεβαιώθηκε το περιστατικό, ζήτησαν από τη διεύθυνση να απολογηθεί για τις πρακτικές της.

Ο M.B. Sateesh, από τη διοίκηση του κολεγίου, είπε από τη δική του μεριά πως επρόκειτο για ένα “πείραμα” και πως δεν υπήρχε πρόθεση να διαταραχθεί η ψυχολογία των φοιτητών.

Στη συνέχεια δήλωσε στο BBC που λυπάται για όσα έγιναν και για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

“Δεν ήταν αναγκαστικό να φορούν τις κούτες στο κεφάλι οι οποίες από μπροστά ήταν ανοιχτές. Όπως βλέπετε στα καρέ, κάποιοι φοιτητές επέλεξαν να μην τις φορέσουν. Άλλοι τις έβγαλαν μετά από 15 και 20 λεπτά. Ήταν ένας τρόπος για να τους κάνουμε να συγκεντρωθούν σε μορφή πειράματος”, πρόσθεσε.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Ινδία, με το ίδρυμα να διατείνεται πάντως πως τα κρούσματα αντιγραφής σε αυτό, είναι παραπάνω από συχνά.