Τρεις ψηφοφορίες και εφτά κάλπες για την λίστα Λαγκάρντ

“Ηνγγικεν” η ώρα της κάλπης στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τρεις μυστικές ψηφοφορίες και επτά κάλπες θα στηθούν μετά απο μαραθώνιες διαβουλεύσεις του προέδρου της Βουλής με τα κομματικά επιτελεία.

Η συνεδρίαση της Βουλής είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί προκειμένου να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι των τεσσάρων πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, ωστόσο λόγω των μυστικών ψηφοφοριών που θα πραγματοποιηθούν παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Ποια θα είναι ακριβώς η διαδικασία: Αρχικά, η πρώτη ψηφοφορία, θα αφορά την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης και θα στηθεί μια κάλπη για τον κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κάλπες. Η μια θα έχει το όνομα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και η άλλη θα στηθεί για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα ξεκινήσει και η τρίτη ψηφοφορία για την πρόταση των ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής που θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια διαδικασία. Τέσσερις κάλπες με τα ονόματα  μία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μία για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, μία για τον Γιώργο Παπανδρέου και μία για τον Λουκά Παπαδήμο.