Τρεις λύσεις για να καταπολεμήσετε την ακμή

Η  ακμή αποτελεί νόσημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο από δερματολόγο. Στην ήπια ακμή απαιτείται μόνο τοπική θεραπεία. Στη μέτρια και βαριά ακμή απαιτείται τοπική και από του στόματος αγωγή. Από του στόματος αγωγή πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον για 6 μήνες ενώ η τοπική αγωγή μπορεί να διαρκέσει όσο και η νόσος.

Γύρω από το θέμα της ακμής συντηρούνται διάφοροι μύθοι όπως το κατά πόσο σχετίζεται με τη διατροφή, το στρες ή επωφελείται από τον ήλιο.

Πολλοί είναι εκείνη που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα όμως υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση:

1. Καθημερινό πλύσιμο: Πρωί και βράδυ καθαρίζετε το πρόσωπο σας με ένα αντισηπτικό σαπούνι ή ένα ειδικό τζελ, ώστε να καταπολεμηθούν τα βακτήρια.

2.Μάσκα με άργυλο:Ο πράσινος άργιλος καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί 2-3 μέρες γι’ αυτό στα δέρματα με ακμή συστήνεται να γίνεται μάσκα αργίλου 2 -3 φορές τη βδομάδα.

3.Κρυοθεραπεία: Μία επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιεί υγρό άζωτο και εφαρμόζεται ως προς την ακμή δύο περιπτώσεις, είτε για τις αντιαισθητικές ουλές που μπορεί να δημιουργήθούν μετά το πέρασμά της ακμής,είτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ακμής με άλλα φάρμακα σαν συμπληρωματικό στοιχείο πάνω σε κάποιες φλεγμονώδεις κύστες.

Μην ξεχνάτε πως η ακμή είναι μια χρόνια πάθηση και χρειάζεται υπομονή γι αυτό συγκρατηθείτε και μην σπάτε για κανένα λόγο τα σπυράκια σας.