Τραπεζικές κλεψιές με ISO νομιμότητας και ο «Ρομπέν των Δασών»

«…Αγαπητέ πελάτη. Σας πληροφορούμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ισχύουν οι νέες χρεώσεις της τράπεζας κλπ. κλπ. κλπ….»

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το προαναφερθέν μηνυματάκι κάτι σας…θυμίζει! Αν μπείτε στο inbox των sms σας θα το βρείτε οι 9 στους 10.

Σκέψου το, γίνεται.
Σκέψου ότι μπορείς να κλέψεις νόμιμα και γίνεται.
Σκέψου ότι μπορείς να πληρώνεις μισθούς με κλεψιμιά, γίνεται…

«Κλέφτες – απατεώνες»

Η ανακοίνωση των τραπεζών για τις νέες χρεώσεις τους, που και μόνο στο άκουσμα θυμίζουν … «κλοπή», δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και ας το παίζει ο Φούλης προσβεβλημένος.

Η laimitomos.com αποκαλύπτει σήμερα ότι:

– Οι ανώτατες ηγεσίες των τραπεζών αγνόησαν τις εισηγήσεις των διευθυντών τμημάτων και επαρχιών σε σχέση με πιο ορθολογιστική χρέωση των τραπεζικών πράξεων

– Έπραξαν κατά το δοκούν και σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους, έστω και αν σε κάποιες ταρίφες έχουν ένα ή δύο ευρώ διαφορά

– Συμφώνησαν ότι οι μικροί και συνταξιούχοι πελάτες είναι μπελάς και όχι asset για τα ιδρύματα τους.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων γράφουμε, προσθέτουμε ότι π.χ. σε μία εκ των δύο εναπομεινασών τραπεζών κατά τη συζήτηση των χρεώσεων στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε, η ανώτατη ηγεσία έβαλε στον κάλαθο των αχρήστων ισορροπημένη εισήγηση για χρέωση π.χ. Fee αναλήψεως αν αυτή είναι η 3η και πάνω κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.

Στο δρόμο τραπεζικοί…

Και αν κάποιος δεν κατάλαβε αμέσως τι θέλουν να κάνουν οι τράπεζες να το εξηγήσουμε με απλά λόγια.
Καμία σχέση έχουν οι χρεώσεις αυτές με την ανάγκη συλλογής εισοδήματος για κάλυψη των μισθών προσωπικού.
Είναι κάτι αντίστροφο.

Κτυπώντας τους απλούς πελάτες με τις νέες χρεώσεις (μόνο αυτοί θα σκέφτονται τα δύο και πέντε ευρώ και όχι οι εταιρείες ή οι εκατομμυριούχοι) θα τους στρέψουν θέλοντας και μη στην ηλεκτρονική τραπεζική. Και όταν αυτό παγιωθεί θα διώξουν κόσμο, θα κλείσουν υποκαταστήματα!

Αυτοί είναι. Αυτοί ήταν πάντα! Λάτρεις του κέρδους.

Και κάτσε κοσμάκη να τους ανέχεσαι.