Τραμπ: Το Obamacare, είναι τελειωμένο, έχει πεθάνει, έχει ξεχαστεί

Εξαιτίας των ελλείψεων του, ο νόμος ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης ανήκει στο παρελθόν, τονίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Το Obamacare, είναι τελειωμένο, έχει πεθάνει, έχει ξεχαστεί. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον από το Obamacare. Το λέω εδώ και χρόνια, η ιδέα δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, ακόμα και στις καλύτερες μέρες της”, τονίζει σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο.

Αυτό στο οποίο αναφέρεται ο Αμερικανός Πρόεδρος, είναι η μεταρρύθμιση του 2010 με την  αύξηση του ασφαλιστικού κόστους περίθαλψης για τους πολίτες που δεν καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα από τον εργοδότη τους ή δεν εντάσσονται σε δημόσια προγράμματα. Αυτοί οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν επιδόματα και επιδοτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος ασφάλισης, ωστόσο ορισμένοι εξ αυτών είδαν τα έξοδά τους να αυξάνονται εδώ και μερικά χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, επεσήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος, εργάζονται για την εξεύρεση μιας “βραχυπρόθεσμης” λύσης στην οποία, όπως ο ίδιος προβλέπει, οι Δημοκρατικοί θα συμμετάσχουν, καθώς την ευθύνη του “λάθους θα φέρουν εκείνοι στην περίπτωση που επικρατήσει το χάος”.