Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι έρχονται – Τι απαντά η Μόσχα

“Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πηγαίνουν πάνω στους τρομοκράτες, όχι στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η οποία έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της” δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε οργισμένη απάντηση μέσω  twitter, στην προειδοποίηση των Ρώσων ότι θα καταρρίψουν τυχόν πυραύλους που θα εκτοξευθούν από τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία.

«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευθούν προς τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, επειδή θα έρθουν, είναι νέοι και “έξυπνοι”. Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!», έγραψε χαρακτηριστικά.


Η απάντηση της Μόσχας

Αν τα όπλα είναι έξυπνα, τότε να στοχεύσουν τους τρομοκράτες, ήταν η απάντηση της Μόσχας στις απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να προετοιμάζεται για ωραίους, νέους και “έξυπνους” πυραύλους στη Συρία.

“Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πηγαίνουν πάνω στους τρομοκράτες, όχι στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η οποία έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της” δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι έξυπνοι πύραυλοι, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα.
«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ (Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων) ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;», έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Επίσης, η Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την προτροπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Μόσχα να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών, δήλωσε πως το τέλος της κούρσας των εξοπλισμών θα μπορούσε να ξεκινήσει με την καταστροφή των αποθεμάτων χημικών όπλων που διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

“Θαυμάσια ιδέα! Υπάρχει μια πρόταση να ξεκινήσουμε με την εξάλειψη των αμερικανικών χημικών όπλων”, είπε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε “χειρότερη από ποτέ” τη σχέση της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα. “Δεν υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;» έγραψε.

Δεν είναι σαφές ποια θα μπορούσε να είναι η οικονομική βοήθεια στην οποία αναφερόταν ο Τραμπ και εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα να σχολιάσουν την ανάρτηση αυτήν.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η εχθρότητα με τη Μόσχα προκλήθηκε από τη «διεφθαρμένη» έρευνα που, όπως είπε, προκάλεσαν οι Δημοκρατικοί, για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. «Η εχθρότητα με τη Ρωσία οφείλεται κυρίως στην Ψευδή και Διεφθαρμένη Ρωσική Έρευνα, που προκάλεσαν όλοι οι πιστοί Δημοκρατικοί, ή πρόσωπα που εργάστηκαν για τον Ομπάμα. Ο (ειδικός εισαγγελέας) Μάλερ είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες συγκρούσεις (συμφερόντων)», έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Τι λέει το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο, μετά την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι σύντομα “θα αρχίσουν να έρχονται πύραυλοι” στη Συρία, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

“Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου” στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έρικ Πέιον, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

“Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.