Τραμπ κατά Μπάιντεν: Είναι ανίκανος, οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κλιμάκωση

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Truth Social κατακεραύνωσε τους «ανίκανους ανθρώπους», όπως χαρακτηριστικά είπε, της αμερικανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι η ρωσική πυρηνική κλιμάκωση συζητείται τρομακτικά λόγω μιας κατάστασης που προκλήθηκε από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος είχε προβλέψεις τις εξελίξεις αυτές και κάλεσε τους υποστηρικτές του να προσευχηθούν.

«Να λοιπόν!! Όπως είχα προβλέψει, τώρα παίζουμε με το «ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ». Η λέξη «Π» χρησιμοποιείται τώρα, από μπροστά και στο κέντρο. Αυτή η κατάσταση προκλήθηκε από εμάς – αυτό συμβαίνει όταν έχετε ανίκανους ανθρώπους να διευθύνουν την κυβέρνησή σας. Το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι, ΠΡΟΣΕΥΧΗ!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το πυρηνικό σχέδιο σε τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο, λέγοντας ότι πυροδοτήθηκε από μια απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα να παράσχει στην Ουκρανία φυσίγγια που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων της στη Λευκορωσία, η Ρωσία ακολουθούσε το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημείωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον έχει πυρηνικά όπλα με βάση το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία.