Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ» την ήττα

Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ» την ήττα –  Kαλεί τον Πενς να μην επικυρώσει στο Κογκρέσο τη νίκη του Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

“Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι “εκατοντάδες χιλιάδες” άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. “Θα σταματήσουμε την κλοπή”, δήλωσε.

“Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως”, είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Ο Τραμπ καλεί τον Πενς να μην επικυρώσει στο Κογκρέσο τη νίκη του Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς “αδύναμους” και “αξιολύπητους”.

“Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον. “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.