Τραμπ: Απειλεί με ισχυρές κυρώσεις, τη Τουρκία

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε  ότι συνεργάζεται στο Κογκρέσο και με τις δύο παρατάξεις ώστε να επιβάλουν στην Τουρκία αυστηρότατες κυρώσεις μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Όπως αναφέρει ο Ντοναλντ Τραμπ “συζητώ με τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ και μέλη του Κογκρέσου, περιλαμβανομένων και Δημοκρατικών, σχετικά με την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να αναζητήσουμε επιπρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση σ’ αυτό. Η Τουρκία ζήτησε αυτό να μην γίνει. Μείνετε συντονισμένοι”.

Λίγο νωρίτερα σε άλλες αναρτήσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε στην απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα. «Πολύ έξυπνο να μην συμμετέχεις στις έντονες μάχες κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, για μια αλλαγή. Εκείνοι που μας πήγαν λανθασμένα στους πολέμους της Μέσης Ανατολής εξακολουθούν να πιέζουν να πολεμήσουν. Δεν έχουν ιδέα τι κακή απόφαση έχουν πάρει. Γιατί δεν ζητούν κήρυξη πολέμου;» έγραψε χαρακτηριστικά.