Τραγωδία στο Γέρι: Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται η 40χρονη από το Καζακστάν

Η 40χρονη παιδοκτόνος από το Καζακστάν, φαίνεται ότι ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά της και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη για φόνο εκ προμελέτης.

Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη Κύπρο όπου μία μάνα σκότωσε το 12χρονο παιδί της, οφείλεται, εκ πρώτης όψεως σε ψυχολογικά προβλήματα.

Σοκαρισμένοι οι άντρες της πυροσβεστικής αλλά και ο σύζυγος της 40χρονης αντίκρυσαν χθες το 12χρονο αγόρι στο υπνοδωμάτιό του μέσα σε λίμνη αίματος και τη μάνα μαχαιρωμένη στο καθιστικό του διαμερίσματος.

Το 12χρονο αγόρι βρισκόταν στο κρεβάτι με αίματα στον λαιμό και δεν αποκλείεται να κοιμόταν όταν δέχτηκε τα φονικά κτυπήματα, ενώ η μητέρα βρισκόταν στο σαλόνι με τραύματα επίσης στον λαιμό και στους καρπούς.

Η 40χρονη μητέρα  κατάγεται από το Καζακστάν και ο ελληνοκύπριος σύζυγός της, ο οποίος είναι αστυνομικός,  φέρεται να είχε καλή σχέση με τον 12χρονο, παρότι ήταν πατριός του, αφού το παιδί αποκτήθηκε από προηγούμενο γάμο της μητέρας.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές, ο 52χρονος σύζυγός της, γύρω στις δέκα το πρωί επιχείρησε για πρώτη φορά να μπει στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, ωστόσο η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε και τα χτυπήματα στην πόρτα, δεν έλαβε κάποια απάντηση από τη γυναίκα και το παιδί. Έφυγε νομιζόμενος ότι βρίσκονταν κοιμώμενοι στα κρεβάτια τους. Η δεύτερη φορά ήταν στις δύο και δέκα το μεσημέρι και αφού προηγήθηκαν αναπάντητες κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα θύτριας και θύματος.

Κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα του νεκρού παιδιού και της αιμόφυρτης μητέρας.

Η 40χρονη παιδοκτόνος, η οποία  αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή της, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας φρουρούμενη από μέλη της Αστυνομίας και προς το παρόν, λόγω της κατάστασης της υγείας της δεν έχει συλληφθεί.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση τραύματος που φέρει στον λαιμό και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματος της.

Εάν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει, σήμερα, θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.