Τραγωδία στην Ε. Φρουρά – Νεκρή η 27χρονη ΣΥΟΠ – Τραυματίστηκε σε άσκηση

Τραγωδία στην Ε. Φρουρά – Νεκρή η 27χρονη ΣΥΟΠ – Τραυματίστηκε σε άσκηση

Η 27χρονη Δεκανέας ΣΥΟΠ  που τραυματίστηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν στο στρατόπεδο “Σταύρου Στυλιανίδη” στον Κόρνο, έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν εντός στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς σημειώθηκε σοβαρό δυστύχημα με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της 27χρονης Δεκανέας ΣΥΟΠ (Συμβασιούχας Οπλίτη) .

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στις 11:00π.μ. ανατράπηκε το όχημα τύπου τζιπ στο οποίο επέβαινε η ΣΥΟΠ μαζί με δόκιμο έφεδρο αξιωματικό και κληρωτό οπλίτη.

Η 27χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο κληρωτός οπλίτης καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό.

Η σκηνή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και για τη διερεύνηση του συμβάντος έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος που εξελίχθηκε σε τραγωδία.