Τραγωδία στην Ελλάδα! 71χρονος προσπάθησε να σώσει το εγγονάκι του και πνίγηκε στη θάλασσα

Τραγικό τέλος για έναν ηλικιωμένο Βουλγαρικής καταγωγής το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη, στην περιοχή της Σκάλας Αβδήρων. Ο άντρας πνίγηκε στη θάλασσα στην προσπάθεια του να σώσει το εγγόνι του.

Όλα έγιναν περίπου στις 7 το απόγευμα όταν παππούς και εγγονός, που νοικιάζουν σπίτι στην περιοχή, βρίσκονταν στην παραλία. Το μικρό παιδάκι ήταν μέσα στη θάλασσα με ένα λευκό φουσκωτό στρώμα, ωστόσο παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον αέρα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί, σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να σωθεί το παιδάκι και δύο άνδρες με τη χρήση κανό το προσέγγισαν και κατάφεραν να το βγάλουν σώο και αβλαβές. Την ίδια στιγμή και ο παππούς του μικρού παιδιού, βλέποντας το εγγόνι του να απομακρύνεται, μπήκε τρέχοντας μέσα στη θάλασσα, επιχειρώντας να το σώσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα στη θάλασσα. Λουόμενοι τον μετέφεραν στη στεριά και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο δύο εθελοντές του έκαναν ΚΑΡΠΑ ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να τον σώσουν.

Ανακοίνωση για τον τραγικό πνιγμό ηλικιωμένου άνδρα από τη Βουλγαρία στην προσπάθεια του να σώσει τον εγγονό του εξέδωσε το Λιμενικό. «Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σκάλας Αβδήρων Ν. Ξάνθης, 71χρονος αλλοδαπός. Στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους» αναφέρει το Λιμενικό.