Τραγωδία στα Κλαυδιά: Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη ο 23χρονος

Τραγωδία στα Κλαυδιά: Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη ο 23χρονος

Υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 11 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα αρχίσει η δίκη του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμόχωστου, θα παραμείνει ο 23χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία της αδελφής του που διαπράχθηκε στις 5 Μαϊου σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.

Ο νεαρός είχε παρουσιαστεί την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αφού έληξε το δεύτερο διάταγμα κράτησης του και αυτό τον παρέπεμψε σε απ’ ευθείας δίκη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 11 Ιουνίου.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο το δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του στο συγκεκριμένο αίτημα για σήμερα.

Το πρωί ο νεαρός οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης του.

Ο 23χρονος θα αντιμετωπίσει συνολικά τρεις κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, κλοπή και κακόβουλη βλάβη.

Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείται ότι στις 5 Μαϊου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του τυφέκιο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και πως εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της 21χρονης, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας υιοθέτησε την εισήγηση της Αστυνομίας όπως ο 23χρονος διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με βάση το άρθρο 205 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας.

Διευκρινίζεται ότι παράνομη παράλειψη είναι εκείνη που συνιστά υπαίτια αμέλεια παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αν και δεν υφίσταται πρόθεση πρόκλησης θανάτου. Κάθε πρόσωπο το οποίο διαπράττει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας υπόκειται σε ποινή δια βίου φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ