Τραγωδία στα Κλαυδιά: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης -Άλλαξε τη κατάθεσή του

Τραγωδία στα Κλαυδιά: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης – Άλλαξε τη κατάθεσή του

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ μέρες, το διάταγμα κράτησης εναντίον 23χρονου από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Η υπόθεση διαπράχθηκε το απόγευμα της 5 ης Μαΐου 2020, σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται 21χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, από πυροβολισμό, που ρίχθηκε από όπλο, που φέρεται να χειριζόταν ο 23χρονος.

Ο 23χρονος, οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ στον χώρο βρίσκονταν και συγγενικά του πρόσωπα. Στην αίθουσα Δικαστηρίου δεν επετράπη είσοδος σε δημοσιογράφους.

Όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου σε πρόσφατη κατάθεση που έδωσε στις αρχές στις 12 Μαϊου 2020, ο 23χρονος άλλαξε άρδην τους ισχυρισμούς που διατύπωσε αρχικά στις δύο πρώτες καταθέσεις, καθώς παραδέχθηκε ότι δεν πήγε στρατό.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, αναμένεται να ληφθούν άλλες πενήντα καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος.  Επίσης, έχουν στα χέρια τους τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του 23χρονου, πως είχε μεταβεί σε στρατό.

Στη σημερινή δικάσιμο ο ανακριτής αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, παραλήφθηκε το όχημα του θύματος και αφού εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι τα φρένα ήταν κομμένα κακόβουλα με πένσα ή κόφτη, με τον ανακριτή να σημειώνει ότι ο ύποπτος αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή στον Κλάδο Μηχανολογίας, με ειδικότητα Μηχανικής Αυτοκινήτων.

Επίσης αναμένεται ότι ο 23χρονος θα προβεί σε νέες υποδείξεις σκηνών, σε σχέση με τα όσα ισχυρίστηκε στην τελευταία του κατάθεση στις 12 Μαΐου, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξανά αναπαράσταση, στο σπίτι που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.