Τρίτο “Χρυσό Παπούτσι” για τον Μέσι

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι βραβεύθηκε με το «Χρυσό Παπούτσι» ως ο κορυφαίος σκόρερ της περασμένης σεζόν, επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο Αργεντινός άσος πέτυχε 46 γκολ την περασμένη χρονιά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν σε 32 ματς. Η απονομή έγινε από έναν σπουδαίο πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, τον Χρίστο Στόικοφ. Ο Στόικοφ είχε βραβευθεί με το «Χρυσό Παπούτσι» την περίοδο 1989-1990 και το 1994 με τη «Χρυσή Μπάλα».

Την απονομή παρακολούθησαν οι Χεράρδο Μαρτίνο, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Αντριάνο, Τσεσκ Φάμπρεγας και Σέρχιο Πίντο.

Όσον αφορά στο που αφιερώνει τη διάκριση αυτή, ο Μέσι υποστήριξε: «Όπως πάντα, το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Επίσης το αφιερώνω σε όλους τους συμπαίκτες μου, στους οποίους είμαι ευγνώμων, αφού χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μεγάλη χαρά για μένα και επίσης είναι μια επιβράβευση όλης της ομάδας. Δεν είναι στόχος μου να κατακτήσω περισσότερα τέτοια βραβεία. Ποτέ δεν το σκέφτομαι έτσι. Το πραγματικά σημαντικό, είναι να δυναμώσω ξανά, ώστε να μπορώ να παίζω ήσυχος, χωρίς τον φόβο ότι θα τραυματιστώ».

Σχετικά με τον τραυματισμό του και το γεγονός ότι δεν θα ξαναπαίξει το 2013, ο άσος των «μπλαουγκράνα» είπε: «Βελτιώνεται σιγά σιγά. Πλέον δεν πονάω και έχω ξεκινήσει να κάνω κάποια πράγματα. Μακάρι να είμαι έτοιμος στο ξεκίνημα του καινούργιου χρόνου. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής στα γήπεδα, θα το κάνω όταν θα είμαι απόλυτα έτοιμος».

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος παραβρέθηκε στην απονομή υποστήριξε, αφήνοντας αιχμές για τα κριτήρια του βραβείου «Χρυσή Μπάλα»: «Εάν δεν υπήρχαν πολιτικές πιέσεις, η ¨Χρυσή Μπάλα¨ θα έπρεπε να είναι του Μέσι».