Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση κλοπής οχήματος και πλαστών χαρτονομισμάτων

Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση κλοπής οχήματος και πλαστών χαρτονομισμάτων

Σε τρίτη σύλληψη προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, κλοπής πινακίδων εγγραφής μηχανοκίνητου οχήματος, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί χάραξης νομίσματος.

Πρόκειται για 32χρονο κάτοικο Λεμεσού, εναντίον του οποίο εξασφαλίστηκε μαρτυρία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 23 και 26 ετών, που είχαν συλληφθεί το βράδυ της 29 ης Δεκεμβρίου για την ίδια υπόθεση, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος κράτησής τους. Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε γύρω στις 10.30μ.μ. της 29 ης Δεκεμβρίου, όταν μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο, στη Λεμεσό, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 23χρονος και ο 26χρονος. Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν 49 χαρτονομίσματα των €200, τα οποία φαίνεται να είναι πλαστά και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες εγγραφής, που έφερε το όχημα ήταν κλοπιμαίες, ενώ και το όχημα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στην επαρχία Αμμοχώστου, στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.