Τρίτη πυρκαγιά σε αυτοκίνητο σε διάστημα 24 ωρών

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ανέφερε ότι, η ώρα 02:40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Smart, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από οικία σε δρόμο στην οδό Φαίδωνος, στον Κάψαλο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου», με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02:55. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Η σκηνή φυλάσσεται από την Αστυνομία. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04:33 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο, στεγασμένο χώρο στάθμευσης τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Ερμοκλέους, στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή», με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές τρία συνολικά οχήματα μάρκας ΒΜW, KIA και FORD. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα επηρεάστηκαν άλλα τρία οχήματα μάρκας VW Golf, Smart και Suzuki. Σοβαρές ζημιές υπέστη η βαφή ολόκληρού του κτηρίου, καθώς και η ηλεκτρική και υδραυλική του εγκατάσταση. Λόγω των πυκνών καπνών και θερμών αερίων που αναπτύχθηκαν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας σε συνεργασία με την Αστυνομία και οι ένοικοι να οδηγηθούν σε ανοικτό χώρο.

Επίσης, έγινε εξαερισμός επηρεαζόμενων διαμερισμάτων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων, καθώς και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Η σκηνή φυλάσσεται από την Αστυνομία. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.