Τράπεζα Κύπρου: Πώληση της Kermia Hotels Ltd προς €26,5 εκατ

Το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της πώλησης της Kermia Hotels Ltd και παρακείμενης γης στη τιμή των €26,5 εκατ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, ο Πωλητής των Περιουσιακών στοιχείων είναι η Kermia Ltd («Kermia»), η οποία είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Τράπεζας, και ο αγοραστής είναι η Aesara Investment Ltd η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των Βασίλη Νικολαΐδη και Δημήτρη Νικολαΐδη, μετόχων της Atlantica Leisure Group Ltd.

Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ύψους περίπου €2 εκατ. για το Συγκρότημα, βάσει της λογιστικής αξίας στις 31 Μαρτίου 2016, και καθαρό όφελος στα κεφάλαια ύψους περίπου €18 εκατ. ως αποτέλεσμα του υφιστάμενου κεφαλαιακού χειρισμού των Περιουσιακών Στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1[1] του Συγκροτήματος βελτιώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Η πώληση των Περιουσιακών Στοιχείων εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της διάθεσης μη κύριων δραστηριοτήτων και για επικέντρωση του σε κύριες δραστηριότητες, βελτιώνοντας παράλληλα τη κεφαλαιακή του θέση.