Το Youtube θα εμπλουτιστεί με συνδρομητικά κανάλια

Τμήμα του κώδικα που περιλαμβάνει η πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής του YouTube υποδεικνύει πως η πλατφόρμα σύντομα θα εμπλουτισθεί και με συνδρομητικά κανάλια.

Η ανακάλυψη έγινε από το site τεχνολογίας Android Police, το οποίο εντόπισε στο software τα προειδοποιητικά μηνύματα «Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το συνδρομητικό κανάλι μόνο από τον υπολογιστή σας» και “Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας σε αυτό το συνδρομητικό κανάλι μόνο από τον υπολογιστή σας”. Τα μηνύματα αυτά υποδεικνύουν ότι, τουλάχιστον αρχικά, το περιεχόμενο αυτό θα είναι προσβάσιμο μόνο μέσω web.

Η ανακάλυψη του Android Police έρχεται να επιβεβαιώσει φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό, για την πρόθεση της Google να διευρύνει το περιεχόμενο που φιλοξενείται στο YouTube, δίνοντας στην πλατφόρμα της και τον ρόλο του “ιντερνετικού βιντεοκλάμπ”.

Εξάλλου, τον περασμένο Ιανουάριο, η ιστοσελίδα AdAge αποκάλυψε πως ο ιντερνετικός κολοσσός έχει έρθει ήδη σε επαφή με έναν μικρό αριθμό παραγωγών, ζητώντας τους να δημιουργήσουν κανάλια στο YouTube, στα οποία θα χρεώνουν ένα ποσό της τάξης 1-5 δολαρίων τον μήνα.

Τότε, η σιβυλλική αντίδραση των υπευθύνων του YouTube ήταν πως εξετάζουν αυτή την προοπτική. “Πάγια θέση μας είναι πως διαφορετικά είδη περιεχόμενου χρειάζονται και διαφορετικά μοντέλα πληρωμών. Το σημαντικό είναι πως, ανεξάρτητα από αυτά τα μοντέλα, τα κανάλια στην πλατφόρμα μας γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Υπάρχουν πάντως πολλοί δημιουργοί που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν αν υπήρχε η δυνατότητα”.

Πηγή: kathimerini.gr