Το tweet Παμπορίδη για πολιτικό αρχηγό και «ξεφτίλες», άναψε φωτιές….

Παμπορίδης: «Κάποιοι πολιτικοί έχουν μετατραπεί σε κανονικούς “μισθοφόρους”. Με το σωστό τίμημα στρατολογούνται από τον οποιονδήποτε και “υπηρετούν” κάθε “ιδέα”. Γεμίσαμε ξιμαρισμένους…»

Φωτιές άναψε το  tweet του τέως Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη ο οποίος σε ανάρτησή του έγραψε: «Προς τον πολιτικό αρχηγό που λέει στους επαγγελματίες υγείας να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ υποσχόμενος ότι μετά τις ευρωεκλογές θα φέρει τροποποίηση της νομοθεσίας για να το εξουδετερώνει: Αντροπή σιόρ! Εμπήκατε τζιαμέ για τον κόσμο. Όϊ για τα ριάλια των κολλητών σας. Ξεφτίλες».

 

Το  tweet ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων κατά του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού που φέρεται να προέβη σε αυτές τις «προτροπές».

Πολλοί χρήστες του twitter κάλεσαν τον κ. Παμπορίδη να κατονομάσει τον συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό που υποσκάπτει την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταγγελία  Παμπορίδη δήλωσε «Οι τοποθετήσεις μας είναι μέσω του Κοινοβουλίου με τη ψήφιση όλων των απαραίτητων νομοθετημάτων και κανονισμών για το ΓΕΣΥ. Δεν θα τρέχω ξοπίσω από τα social media».

Το tweet Παμπορίδη σχολίασε  και ο Άντρος Κυπριανού σε διάσκεψη τύπου που παρέθεσε σήμερα και είπε ότι  «είναι ανησυχητικό να γράφεται από τον τέως Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη ότι πολιτικός αρχηγός και συνεργάτες του τηλεφωνούν σε γιατρούς τους οποίους καλούν να μην ενταχθούν στο ΓεΣυ, υποσχόμενοι ότι μετά τις ευρωεκλογές θα τροποποιηθούν οι σχετικές νομοθεσίες για να προωθηθεί το πολυασφαλιστικό. «Εάν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο», είπε.

Για το ίδιο θέμα εωρηθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είπε ότι «η επίδοση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, το ρεκόρ, είναι ότι είναι η Κυβέρνηση που εφαρμόζει το ΓΕΣΥ».

Ο Σταύρος Μαλάς, απαντώντας στο tweet Παμπορίδη έγραψε: «Ως πρώην ΥΥ Γιώργο οφείλεις να τον ονομάσεις και ταυτόχρονα να τον καταγγείλεις».

Ο πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης το σχολίασε γράφοντας: «Ο Παμπορίδης είναι ξεκάθαρος: πολιτικός αρχηγός υποστηρίζει ότι θα αλλάξει τον νομό για το ΓΕΣΥ μετά τις ευρωεκλογές. Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο για να τον παίρνουν στα σοβαρά όταν το υπόσχεται; Ο Περδίκης; Ο Λιλλήκας; Η Θεοχάρους; Κουίζ για εύκολους λύτες», φωτογραφίζοντας έτσι, «μεγάλο» κοινοβουλευτικό κόμμα