Το Spotify ξεπέρασε τους 75 εκατομμύρια συνδρομητές

Νέα αύξηση των συνδρομητών του είδε το α’ τρίμηνο του 2018 το σουηδικό Spotify που αναδεικνύεται μάλλον ως η δημοφιλέστερη ψηφιακή υπηρεσία μουσικής συνεχούς ροής.

Με βάση τα στοιχεία, τους πρώτους τρεις μήνες επιπλέον 4 εκατομμύρια πελάτες προστέθηκαν στην εφαρμογή, που συνολικά διαθέτει 75 εκατομμύρια συνδρομητές.

Επίσης, την ίδια περίοδο, στη δωρεάν μουσική υπηρεσία, που περιλαμβάνει και διαφημίσεις, γράφτηκαν άλλοι 9 εκατομμύρια χρήστες, ανεβάζοντας τον αριθμό των δωρεάν χρηστών στα 99 εκατομμύρια.

Η πλατφόρμα Spotify προηγείται μακράν της Apple Music, της υπηρεσίας της Apple που είχε 38 εκατομμύρια συνδρομητές στα μέσα Μαρτίου. Ο όμιλος με το μήλο στο logo του δεν είχε επικαιροποιήσει ακόμη αυτό το στοιχείο κατά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του.

Ένας άλλος μεγάλος ανταγωνιστής του Spotify είναι η Amazon Music. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Τζεφ Μπέζος περιορίστηκε να πει ότι διεκδικεί «δεκάδες εκατομμύρια συνδρομητές», χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Κύκλος εργασιών 1,13 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο

Ο σουηδικός όμιλος δημοσίευσε τα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματά του μετά την είσοδό του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 3 Απριλίου, τα οποία δείχνουν μείωση των απωλειών του.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, το Spotify κατέγραψε συνεπώς ζημίες εκμετάλλευσης 41 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 139 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και 87 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς.

Ο κύκλος εργασιών έφθασε το 1,13 δισεκατομμύριο ευρώ το τρίμηνο αυτό, που αυξήθηκε 26% ετησίως αλλά μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017.