Το Snapchat τερματίζει τις Local Stories

Το Snapchat φαίνεται υποθετικά να τερματίζει το Local Stories χαρακτηριστικό του για κάποιες πόλεις, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στα live events. Το χαρακτηριστικό επέτρεπε στους χρήστες να τραβήξουν βίντεο από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως πχ συναυλίες, τραβηγμένα σε συγκεκριμένες πόλεις.

Με την ανακοίνωση αυτή από το Bloomberg, φέρεται το Snapchat να έχει ήδη απολύσει περίπου 15 εργαζόμενους που ήταν υπεύθυνοι για την επιμέλεια των Local Stories για προσθήκες χρηστών σε πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Φαίνεται ότι το Local Stories χαρακτηριστικό δεν κατάφερε να κερδίσει τουλάχιστον το ίδιο ποσό δημοτικότητας με τα άλλα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Η δημοσίευση αναφέρει ότι οι ομαδικές ιστορίες (group stories) θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες, αλλά θα επικεντρώνονται μόνο σε μεγάλες διοργανώσεις.

Προφανώς, το Snapchat επιβεβαίωσε ότι μερικοί εργαζόμενοι απολύθηκαν, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό. Επιπλέον, η εταιρεία παρέλειψε να αναφέρει κατά πόσον το τμήμα που έχει για τις κύριες ιστορίες θα επηρεαστεί.

Το Local Stories έδινε μια ενδιαφέρουσα οπτική πάνω στο το τι έκαναν οι χρήστες σε ορισμένες πόλεις, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το σε πόσα βίντεο οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Snapchat, το κομμάτι αυτό δεν κατάφερε να κερδίσει τη δέουσα δημοτικότητα.

Επιπλέον, η λειτουργία του Discover έχει επανασχεδιαστεί για να είναι πιο “κυρίαρχη” στο εσωτερικό της εφαρμογής και να προσφέρει περιεχόμενο που θα πείθει τους χρήστες να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα στην εφαρμογή.

Στην πραγματικότητα, το τμήμα Stories του Snapchat είναι τόσο δημοφιλές που και άλλες σημαντικές εφαρμογές, όπως είναι το Instagram, αποφάσισαν να παρέχουν στους χρήστες τους αντίστοιχα χαρακτηριστικά.