Το “Show” της Ερευνητικής

Μετά την πετυχημένη περιοδεία του σε όλη την Κύπρο, αποσπώντας το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλων των πολιτών, ο “θίασος” της Ερευνητικής Επιτροπής φαίνεται να ρίχνει αυλαία, για φέτος τουλάχιστον.

Το έργο παίχτηκε στην Κύπρο για 3 μήνες περίπου σε μια περίοδο που η χώρα είχε απεγνωσμένα την ανάγκη απόδοσης ευθυνών στους ένοχους που κατέστρεψαν τη ζωή και βούλιαξαν τα όνειρα χιλιάδων νέων.

Με τρεις πρωταγωνιστές και  δεκάδες κομπάρσους η Μαύρη Κωμωδία «Ο Τιμωρός» κατάφερε αρχικά να μοιράσει ελπίδες στο κοινό ότι μπορεί να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη σε μια χώρα που κατακρημνίζεται από την πολιτική και οικονομική διαφθορά.

Ωστόσο,  όπως αποδεικνύεται όλα γίνονται για το θεαθήναι, καθώς οι ένοχοι έχουν πάντα τον τρόπο να γλιστρούν μεταπηδώντας στην ασφάλεια του απυρόβλητου.

Η εξουσία αλλάζει χέρια ως γνωστό και έτσι η Ερευνητική Επιτροπή μετατράπηκε από Λαϊκό Δικαστήριο σε Πόντιο Πιλάτο που νίπτει και σηκώνει τα χέρια της ψηλά ανήμπορη να ερευνήσει την πηγή του κακού, Λαϊκή Τράπεζα και Uniastrum.

Ε μη μου πείτε ότι περιμένετε και χειροκρότημα από μένα για αυτή την εν τέλει άθλια παράσταση αποπροσανατολισμού και χαϊδέματος αυτιών. Αποδείξατε ότι θα είστε πάντα για τους δεύτερους ρόλους. Αφήστε τον πρώτο σε μένα λοιπόν!