Το “Queen Elizabeth” στο λιμάνι της Λεμεσού

Τέλος Νοεμβρίου και ο «τράνζιτ» τουρισμός, με μονοήμερη παρουσία ταξιδιωτών, συνεχίζει να ενισχύει τα λιμάνια της Κύπρου. Το πρωί, δύο χιλιάδες επιβάτες του περίφημου «Queen Elizabeth» απόλαυσαν τις ομορφιές της Λεμεσού. Αποβιβάστηκαν από το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο , που κατέπλευσε στο λιμάνι της Κύπρου στο πλαίσιο της επταήμερης περιήγησής του στη Μεσόγειο, και  επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της πόλης.

Το «Queen Elizabeth» ναυπηγήθηκε το 2010. Έχει μήκος 300 μέτρων, πλάτος  33, ολική  χωρητικότητα 90 χιλιάδων τόνων, διαθέτει 1.010 καμπίνες και έχει πλήρωμα 900 προσώπων. Θα συνεχίσει το ταξίδι του στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Αττάλειας.

Ο αναπληρωτής λιμενάρχης της Λεμεσού Γιώργος Πούρος, επισημαίνει ότι εφέτος ο τράνζιτ τουρισμός παρουσίασε μείωση κατά 12%, ενώ μέχρι πέρυσι είχε αύξηση. Εχουν ωστόσο αυξηθεί οι προκρατήσεις για αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2013, που δίνουν θετικά μηνύματα για αυτό το είδος τουρισμού. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται να δέσουν στην προβλήτα του λιμανιού ακόμη 1 κρουαζιερόπλοια, που συνολικά θα μεταφέρουν γύρω στις 13.000 ταξιδιώτες.