Το PS5 έχει κάνει θραύση… Η Sony ”τρέχει” να καλύψει τη ζήτηση

Το PS5 έχει κάνει θραύση, όμως τα προβλήματα είναι αρκετά, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια, την ώρα που το stock είναι περιορισμένο.

Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 10 εκατ. κονσόλες, παρόλα αυτά η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί το προσεχές διάστημα.

«Κατασκευάσαμε περισσότερα PlayStation και γρηγορότερα από ποτέ, πράγμα που με κάνει χαρούμενο. Αλλά από την άλλη απέχουμε λίγο καιρό από το να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε όλη τη ζήτηση που υπάρχει εκεί έξω, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι άσχημα.

Οι συνεργάτες μας αποδίδουν πολύ καλά, αλλά η έλλειψη chips είναι σίγουρα μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι», ανέφερε στο Reuters o CEO του PlayStation, Jim Ryan.

«Σε άλλη συνέντευξή του στο ιαπωνικό περιοδικό Famitsu, ο Ryan ξεκαθάρισε ότι δύσκολα η κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στο 2021:

Ξέρουμε ότι είναι ακόμα δύσκολο οι παίκτες να βρουν το PS5 και λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα χαλαρώνουν λίγο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.

Ενώ το PS5 έχει φτάσει σε περισσότερα σπίτια γρηγορότερα απ’ οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κονσόλες μας, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά.

Οι παίκτες θέλω να γνωρίζουν ότι παρόλο που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μοναδικές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο που επηρεάζουν και τον κλάδο μας, όπως και πολλούς άλλους, η βελτίωση των διαθέσιμων αποθεμάτων παραμένει πρώτη προτεραιότητα για τη Sony».

Τα δεδομένα που είχε παρουσιάσει η Sony στους αναλυτές έδειχναν ότι αναμένεται να υπάρχουν προβλήματα και το 2022.