Το laimitomos.com, στην αγορά του Πειραιά

Η αγορά του Πειραιά έχει υποστεί σε υψηλό βαθμό τις συνέπειες της κρίσης! Άλλες χρονιές η πόλη έσφυζε από ζωή και όλα τα καταστήματα δούλευαν ασταμάτητα όλες τις μέρες των γιορτών. Φέτος, η κίνηση στους δρόμους ήταν εμφανώς μειωμένη και μόνο σήμερα κινήθηκε, σε μειωμένο πάντα επίπεδο, ο κόσμος στα μαγαζιά.

Εμείς βρεθήκαμε στην Πειραϊκή αγορά και μιλήσαμε με καταστηματάρχες, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ και πως σήμερα, ναι μεν ο κόσμος βγήκε  από το σπίτι αλλά περισσότερο για να ξεσκάσει και όχι για να ψωνίσει καθώς “λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν”και οι αγορές φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός.

Είδαμε πολλούς ανθρώπους να “χαζεύουν” τις βιτρίνες, να κάνουν βόλτα στο λιμάνι  και να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο καρουζέλ και το παγοδρόμιο, τα οποία έχουν στηθεί στο Πασαλιμάνι, ξετρελαίνοντας τους μικρούς μας φίλους και δίνοντας μια γιορτινή νότα στο ήδη αποθαρρυντικό τοπίο.

Ελπίζουμε να φτιάξει η κατάσταση και να δουλέψει η εμπορική κοινότητα έστω και την τελευταία εβδομάδα του εορταστικού ωραρίου για να μπορέσουν τουλάχιστον οι καταστηματάρχες να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.