Το Galaxy Note 7 και η οικονομική ζημία της Samsung

Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung αποφάσισε να ανακοινώσει την παγκόσμια ανάκληση των Galaxy Note 7 smartphones, αφού πραγματοποιήθηκαν κοντά 24 αναφορές για εκρήξεις μπαταριών.
Οι ελαττωματικές μπαταρίες θα μπορούσαν να βλάψουν τους χρήστες, δεδομένου ότι πολλές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί ότι το συμβάν έγινε την ώρα της φόρτισης των smartphones τη διάρκεια της νύχτας.

Η εταιρεία πέρα από την ανάκληση των κινητών ανακοίνωσε επίσης και ένα πρόγραμμα για την αποζημίωση των πελατών και αναμένεται ότι να ξεκινήσει η αντικατάσταση των ελαττωματικών μονάδων με καινούργιες.

Αυτό θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας. Επιπλέον, σύμφωνα με το Yonhap, ένα πρακτορείο ειδήσεων από τη Νότια Κορέα, εκτιμά ότι τα κέρδη της Samsung κατά το δεύτερο τρίμηνο θα μπορούσε να δει μια περικοπή $738.200.000 το τρέχον έτος, ενώ ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η συνολική απώλεια θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και τα $1.340.000.000.

Οι αναλυτές λένε ότι το πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης θα μπορούσε να κοστίσει περίπου $109 εκατομμύρια. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ένας άλλος παράγοντας, οι περισσότερες από τις μονάδες που θα παραχθούν το Σεπτέμβριο πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για το πρόγραμμα αντικατάστασης, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος πωλήσεων της Samsung θα επηρεαστεί επίσης.

Εκτός από τις οικονομικές εκτιμήσεις, έχει επίσης επηρεαστεί και η εικόνα της εταιρείας!

Η εταιρεία έχει επίσης σταματήσει όλες τις εκστρατείες μάρκετινγκ που είχε προγραμματιστεί για αυτό το μήνα και οι πωλήσεις έχουν σταματήσει εντελώς. Η τρέχουσα στρατηγική της Samsung είναι ο έλεγχος των ζημιών, καθώς επιθυμεί να μειώσει τις επιπτώσεις που έχει η ανάκληση στην εικόνα της εταιρείας και να βεβαιώσει ότι δεν θα συμβεί ξανά αυτό το περιστατικό.