Το Boeing κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό

Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, νέα ανάλυση δορυφορικών δεδομένων από τη Βρετανία δείχνει ότι η πτήση MH370, με 239 επιβαίνοντες, θεάθηκε για τελευταία φορά να υπερίπταται του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ, στην Αυστραλία, ανέφερε σε δήλωσή του.

«Πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή μακριά από οποιαδήποτε πιθανά σημεία προσγείωσης», είπε.

«Είναι γι αυτό που με βαθιά θλίψη και λύπη που πρέπει να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με αυτά τα νέα στοιχεία, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι οικογένειες των επιβαινόντων είχαν κρατηθεί ενήμεροι για τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις γίνονται καθώς ένα πλοίο του ναυτικού της Αυστραλίας βρίσκεται κοντά στο να βρει πιθανά συντρίμμια από το αεροσκάφος μετά που έχει αναφερθεί αυξημένος αριθμός αντικειμένων στην επιφάνεια του νερού που πιστεύεται ότι ανήκουν σε μέρη του αεροπλάνου.

Τα αντικείμενα, που έχουν περιγραφεί ως «γκρίζο ή πράσινο κυκλικό αντικείμενο» και «πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο» θεάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφερε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, προσθέτοντας ότι τρία αεροπλάνα κατευθύνονται επίσης στην περιοχή.