Το Bitcoin στα 64,207 δολ. με «καύσιμο» τη δημόσια εγγραφή της Coinbase

Το Bitcoin συνέχισε την ανοδική του πορεία την Τετάρτη, φτάνοντας στα 64.000$ για πρώτη φορά μετά την κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ του Μαρτίου μια ημέρα νωρίτερα, καθώς η όρεξη των επενδυτών για κρυπτονομίσματα άνοιξε λίγο πριν τη δημόσια προσφορά της Coinbase Global.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως 1,6% στα 64,207 $ στην αγορά της Ασίας. Οι μετοχές που συνδέονται με κρυπτονομίσματα όπως η Riot Blockchain και η Marathon Digital Holdings σημείωσαν άνοδο στις αμερικανικές αγορές.

Οι «ταύροι» των κρυπτονομισμάτων κερδίζουν έδαφος καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες «αγκαλιάζουν» το Bitcoin, παρά τις επιφυλάξεις των σκεπτικιστών που κάνουν λόγο ακόμα και για «φούσκα».

H Coinbase θα εισαχθεί στον Nasdaq, σήμερα 14 Απριλίου, με την αποτίμησή της να κυμαίνεται στα $100 δισ. δολ. Οι επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων χαιρετίζουν το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο και το θεωρούν σημαντικό ορόσημο για τη συγκεκριμένη αγορά μετά από χρόνια αμφιβολιών από τη Wall Street και τους ρυθμιστικούς φορείς.

Το ντεμπούτο του Coinbase «θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίσημη διασταύρωση μεταξύ των παραδοσιακών νομισματικών δρόμων και των εναλλακτικών δρόμων της αγοράς crypto», ανέφερε σε σημείωμα του ο Ipek Ozkardeskaya, ανώτερος αναλυτής της Swissquote.

Η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα. Η Tesla Inc. νωρίτερα φέτος αποκάλυψε μια επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Bitcoin και πιο πρόσφατα άρχισε να το αποδέχεται ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Tο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ιζαμπελ Σνάμπελ, χαρακτήρισε σε συνέντευξή της στο Der Spiegel το Bitcoin ως «κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο χωρίς καμία αναγνωρίσιμη θεμελιώδη αξία».