Το bitcoin γκρεμίζεται, καθώς η κρίση των ψηφιακών νομισμάτων, βαθαίνει

Τα ψηφιακά νομίσματα έπεσαν απότομα για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα σε λιγότερο των 24 ωρών, βυθίζοντας την αξία τους σε χαμηλό εννέα μηνών εν μέσω της ανησυχίας ότι η ευρύτερη υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων θα διαρκέσει περισσότερο από κάποια αναμενόμενα.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο από τα ψηφιακά αυτά νομίσματα, υποχώρησε κατά 9,8% και διαπραγματεύθηκε στα $6,422 από τις 1:25 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τη σύνθετη τιμολόγηση που έκανε το Bloomberg. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto, ένας δείκτης των μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, διαπραγματεύθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017, καθώς τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ripple, το Ether και το Litecoin έπεσαν επίσης.

Όσοι προέβλεπαν ανοδικό ράλι των ψηφιακών νομισμάτων, και στοιχημάτιζαν υπέρ του ότι η διευρυνόμενη βάση των χρηστών θα οδηγούσε τις τιμές προς τα επάνω να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μια σειρά απογοητεύσεων, τον τελευταίο καιρό. Το Business Insider ανέφερε την Τετάρτη ότι η Goldman Sachs Group Inc. επέστρεψε σε βραχυπρόθεσμα σχέδια για τη δημιουργία γραφείου κρυπτογράφησης ενώ η πλατφόρμα συναλλαγών ShapeShift AG δήλωσε την Τρίτη ότι θα αρχίσει να ζητά από τους χρήστες προσωπικές πληροφορίες – μια πολιτική που μπορεί να απομακρύνει εκείνους τους πελάτες που προτιμούν την ανωνυμία. Οι κινήσεις ακολουθούν την απόφαση του περασμένου μήνα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την απόρριψη ενός ακόμα γύρου προτάσεων αμοιβαίων κεφαλαίων που θα μπορούν να ανταλλαγούν με Bitcoin.