Το BBC στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων

Περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους: κάποιοι είναι ηλικιωμένοι, κάποιοι νέοι, όλοι είναι πεινασμένοι…Η ανταποκρίτρια του BBC φαίνεται και η ίδια συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων, τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.

«Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι Έλληνες είναι ότι θα υπάρξει κάποιο φως στο τέλος αυτού του μακρού και σκοτεινού τούνελ» λέει και μιλάει με τους ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό.

.«Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πεινάμε», της λέει μία ηλικιωμένη κυρία, άστεγη εδώ και πέντε μήνες.

« Λίγο δωρεάν ψητό αρνί, πατάτες, σαλάτα γιαούρτι και για επιδόρπιο την παραδοσιακή πίτα (βασιλόπιτα). Μπορεί να είθισται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα ο κόσμος να τρώει με την οικογένειά του, αλλά η υψηλή ανεργία και η σκληρή λιτότητα έχουν προκαλέσει ανησυχητική αύξηση των αστέγων» σχολιάζει η δημοσιογράφος, στο εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ελλάδα που παρουσιάστηκε στο βρετανικό δίκτυο.

 «Η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς μετρό και ηλεκτρικό, λόγω 24ωρης απεργίας», τονίζει η δημοσιογράφος και καταλήγει ότι «Η Ελλάδα εισέρχεται στο 2013 με πολλές από τις προκλήσεις του 2012» και χωρίς ορατό ένα καλύτερο αύριο.