Το 2013 ήταν η χρονιά της αποκάλυψης, το 2014 ας γίνει η χρονιά της τιμωρίας

Ο Δημήτρης Συλλούρης, πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ,  μιλώντας στη συνεστίαση των μελών και φίλων του κόμματος στη Λακατάμια ανέφερε για την ανάγκη παραδειγματικής τιμωρίας των υπευθύνων για την καταστροφή της οικονομίας:

«Το 2013 ήταν η χρονιά της αποκάλυψης. Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του, μας αποκάλυψαν τις ανεπάρκειες, τις παθογένειες και τη διαπλοκή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Μας αποκάλυψαν επίσης τη διαφθορά και την ανικανότητα πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

Κανένας πλέον δεν αμφιβάλλει ότι οι θεσμοί στην πατρίδα μας δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ότι η ατιμωρησία και η αναξιοκρατία κυριαρχούν και οι πελατειακές σχέσεις στην πολιτική, εξέθρεψαν τη στείρα κομματικοποίηση της κοινωνίας και μετέτρεψαν τα κόμματα, από πυλώνες της δημοκρατίας και κέντρα παραγωγής πολιτικής σε μηχανισμούς ρουσφετιού και διαπλοκής.

Η κοινωνία μας, είναι κουρασμένη και απογοητευμένη από τη συνεχιζόμενη κρίση αξιών που ταλαιπωρεί την πολιτική μας ζωή. Οι πολίτες δυστυχούν, υποφέρουν και υπομένουν. Πρώτιστα όμως είναι θυμωμένοι και αγανακτισμένοι από τα μεγάλα λόγια και τη μικρή αποτελεσματικότητα των θεσμών. Το μόνο που απαιτούν από την πολιτεία και τη δικαιοσύνη είναι η παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τη σημερινή μας καταστροφή.

Η νέα χρονιά επιβάλλεται να γίνει η χρονιά της τιμωρία των ενόχων. Δεν έχουμε επιλογή πρέπει να τιμωρήσουμε τους υπευθύνους. Μόνο έτσι θα ξεριζώσουμε τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ατιμωρησία από το σώμα της κοινωνίας μας. Το μόνο που απαιτούμε όλοι από την πολιτεία και τη δικαιοσύνη είναι η παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τη σημερινή μας καταστροφή. Η ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί, ειδάλλως δεν θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική και προς τους θεσμούς γενικότερα», κατέληξε ο κύριος Συλλούρης.