Το ωδείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα εις ένδειξη πένθους στον πρόεδρο του Άρη Γαρουφάλλη

Κηδεύεται τη Δευτέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο, κατ΄ επιθυμίαν της οικογενείας του, ο διαπρεπής πιανίστας, δάσκαλος, πρόεδρος και διευθυντής του Ωδείου Αθηνών, Άρης Γαρουφαλής, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 71 ετών.

Ο Άρης Γαρουφαλής, γεννήθηκε στη Σάμο το 1942 και πήρε δίπλωμα πιάνου- σολίστ από το Εθνικό Ωδείο το 1958. Κατόπιν παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στη Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Salzburg, στην Ακαδημία του Santiago de Compostella της Ισπανίας και τέλος στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, από την οποία πήρε δίπλωμα πιάνου-σολίστ.

Εκτός από τις μουσικές του σπουδές, ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως του Εθνικού Ωδείου, με το Α΄ Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νέων Εκτελεστών πιάνου για το έτος Chopin και με το Α΄Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νέων Μουσικών, που οργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το 2012, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Σπύρου Μοτσενίγου» για το σύνολο της υψηλής στάθμης καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής του προσφοράς.