Το ψωμί ψωμάκι θα πει ο λαός

Η  ευρωπαϊκή οικογένεια, κατά πολλούς η γερμανική Ευρώπη παραπαίει. Η ανεπάρκεια της ομάδας των Βρυξελλών, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, μόνο στην αυτοκτονία οδηγεί την γηραιά ήπειρο. Η ίδια η ηγέτιδα χώρα της ΕΕ, η Γερμανία, δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο και οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό από τους ίδιους τους προστάτες της, τους Αγγλοαμερικάνους. Ανήμπορη να αντιδράσει στις προσταγές τους προσπαθεί απεγνωσμένα να μην προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία ξέρει πως δεν θα της χαριστεί αυτή τη φορά. Γνωρίζει επίσης η Γερμανία ότι όσο περισσότερο πιέζεται η Ρωσία τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι παρενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Οι συνέπειες για την ΕΕ είναι ως εκ τούτου τεράστιες και φαίνεται να πληρώνει ακριβά τη έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των υπερδυνάμεων.

Η μικρή Κύπρος φυσιολογικά δεν θα παραμείνει αλώβητη.

Σαν μέλος της ΕΕ υφίσταται σήμερα και θα υποστεί στο εγγύς μέλλον σε μεγαλύτερο βαθμό, τις αρνητικές συνέπειες της ανακατάταξης που επιχειρείται στον σημερινό κόσμο. Διαφαίνονται ήδη τα πρώτα σημάδια έντονων προβλημάτων που το ανοργάνωτο κυπριακό κράτος θα αντιμετωπίσει σύντομα. Με αποκορύφωμα το μεταναστευτικό αρχίζει σιγά – σιγά η διάλυση της Κύπρου, αφού οι αρμόδιοι φορείς του κράτους εκτελούν απλά αποφάσεις των Βρυξελλών, της Γερμανίας δηλαδή, που θέλει τους μετανάστες να παραμένουν στις χώρες που πρώτες τους υποδέχτηκαν, έναντι κάποιας οικονομικής ενίσχυσης.

Επιπλέον, με το τέλος της τουριστικής περιόδου αρχίζει μια μακρά περίοδος ισχνών αγελάδων για την πλειοψηφία του Κυπριακού λαού, ενώ το πρόβλημα επιβαρύνει περισσότερο τους νέους. Οι ακριβοπληρωμένοι άριστοι των αρίστων της Λευκωσίας ούτε σε αυτό τον τομέα μπόρεσαν να δώσουν λύση. Υπό αυτές τις συνθήκες καλούνται οι ευάλωτες ομάδες του κυπριακού πληθυσμού να αντεπεξέλθουν. Καλούνται να ζήσουν προπάντων με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία που θα πει το ψωμί ψωμάκι.

Στη νήσο των Αγίων, στον επί γης παράδεισο για κάποιους άλλους η σημερινή κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο σαν τραγική. Με αυτά τα δεδομένα ο λαός μπορεί μόνο να ελπίζει στην επόμενη διακυβέρνηση του τόπου που θα προκύψει στις προεδρικές εκλογές σε περίπου τέσσερεις μήνες από σήμερα.

Μιχάλης Χ”Μιτσής,

Πρόεδρος Κίνησης Σωτηρία της Πάφου.