“Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”…

Ο βουλευτής και τέως Δήμαρχος Πάφου, Φειδίας Σαρίκας θα παρουσιαστεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 8 Ιανουαρίου,  για άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Όπως ο ίδιος δηλώνει δεν πρόκειται να φέρει ένσταση στην άρση της βουλευτικής του ασυλίας αφού κι ο ίδιος το έχει ζητήσει με επιστολή του.

Την ίδια μέρα, με την άρση της ασυλίας του ο Φειδίας Σαρίκας θα κληθεί για ανάκριση από κλιμάκιο ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Οι Ιορδάνου, Ιακώβου και Μαληκκίδης, “κάρφωσαν” τον Σαρίκα ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τα κάτωθι:

1) Κλοπή από δημόσιο λειτουργό.

2) Αποδοχή αμοιβής με τρόπο  ο οποίος υποδηλώνει δεκασμό,

3) Δεκασμός δημοσίου λειτουργού,

4) Απόσπαση από δημόσιο λειτουργό,

5) Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό,

6) Απάτη,

7) Συνωμοσία για καταδολίευση και

8) Συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος.

Πολύ δύσκολα αναμένεται να αποφύγει την προσαγωγή του ενώπιον της διακιοσύνης ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Φειδίας Σαρίκας, γιατί και οι τρεις μαρτυρίες τον “καίνε” και τον βρίσκουν ύποπτο  για είσπραξη μίζας πολλών χιλιάδων  ευρώπουλων…

Στην υπόθεση της μίζας τον εμπλέκουν, ο Ευτύχιος Μαληκκίδης, διευθυντής ΣΑΠΑ, ο Ιάκωβος Ιακώβου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αδελφοί Ιακώβου  και ο εργολάβος Λοίζος Ιορδάνου.

Αναφερόμαστε για τη κατασκευή της  βιολογικής μονάδας για την οποία πληρώθηκαν 400,00 λίρες Κύπρου σε μίζες και όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες φέρεται να μοιράστηκαν οι Φ. Σαρίκας, Ε. Μαληκκίδης, Α. Ομήρου και ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Γ. Μπάφας.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” και πάει προς τα κάτω…