«Το χάρτινο χρήμα εξαφανίζεται» – Δισεκατομμυριούχος προαναγγέλλει το τέλος των μετρητών

Το τέλος των μετρητών φαίνεται να προαναγγέλλει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ. «Το χάρτινο χρήμα εξαφανίζεται» ανέφερε σε podcast.

«Το κρυπτονόμισμα είναι πολύ καλύτερος τρόπος για να μεταφέρεις αξία παρά κομμάτια χαρτιού, αυτό είναι σίγουρο» είχε πει ο Μασκ στο podcast «FYI — For Your Innovation» στα τέλη Φεβρουαρίου.

Χαρακτήρισε «λαμπρή» την τεχνολογία πίσω από το bitcoin και αναγνώρισε την αξία της πλατφόρμας ethereum «και πιθανώς και άλλων».

Ωστόσο η Tesla, η εταιρεία του ζάμπλουτου Μασκ, δεν θα εμπλακεί στο ψηφιακό νόμισμα, επειδή, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι καλή χρήση των πόρων της εταιρείας. Επιπλέον, η δημιουργία ή συγκέντρωση κρυπτονομισμάτων χρειάζεται μεγάλη υπολογιστική ισχύ και συνεπώς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Πιστεύω πως ένα από τα μειονεκτήματα του κρυπτονομίσματος είναι πως, από υπολογιστικής πλευράς, είναι αρκετά έντονο ενεργειακά» εξήγησε ο Μασκ. «Είναι πολύ ενεργοβόρα η δημιουργία του bitcoin σε αυτό το στάδιο».

Παρότι ο Μασκ λέει πως έχει φίλους που έχουν εμπλακεί στο θέμα του κρυπτονομίσματος, τον Φεβρουάριο ο ίδιος είπε πως κυριολεκτικά κατέχει «μηδενικό κρυπτονόμισμα» πέραν των 0.25 BTC που κάποιος του είχε χαρίσει πριν χρόνια. Σύμφωνα με το CNBC, η ισοτιμία του Bitcoin έκλεισε σήμερα στα 3.924,24 δολάρια.

Στο tweet του ο Μασκ αναφέρει και τον @Jack, τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι υπέρμαχος του Bitcoin.

«Ο κόσμος θα έχει τελικά ένα ενιαίο νόμισμα, το ίντερνετ θα έχει ένα νόμισμα. Εγώ πιστεύω πως θα είναι το bitcoin» είχε πει ο Ντόρσεϊ στους Times, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να συμβεί σε διάστημα μιας δεκαετίας ή και νωρίτερα