Το “φεμινιστικό” καφέ που χρεώνει τα πάντα στους άντρες πιο ακριβά

Ένα νέο και ιδιαίτερο καφέ έχει ανοίξει στην Μελβούρνη, όπου οι γυναίκες έχουν περισσότερη εκτίμηση από τους άντρες.

Το “Handsome Her”, το “φεμινιστικό καφέ” όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί, ενημερώνει τους επισκέπτες με ένα μεγάλο μαυροπίνακα ότι πρώτον οι γυναίκες έχουν προτεραιότητα, δεύτερον οι άνδρες χρεώνονται κατά 18% περισσότερο και 3ον ο σεβασμός είναι αμφίδρομος.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο και σε κάποιους να μην αρέσει, ωστόσο ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι για να  ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων καθώς σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση στην Αυστραλία οι άνδρες κερδίζουν κατά μέσο όρο 17,7% περισσότερα από τις γυναίκες για εργασία πλήρους απασχόλησης. Αν και ο δεύτερος κανόνας είναι εθελοντικός, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια κανένας άντρας δεν αρνήθηκε να πληρώσει. Όσο για τη διαφορά, δεν καταλήγει στο ταμείο τους αλλά δίνεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για γυναίκες.

“Το μόνο που θέλαμε ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να ξεκινήσουν συζητήσεις για το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η διευθύντρια του Handsome Her. Η απόφαση τους αυτή, βέβαια, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα social media, με κάποιους να την υποστηρίζουν και άλλους να την κατηγορούν ότι κάνει διακρίσεις, παρά τις όποιες καλές προθέσεις.