Το Υπ. Οικονομικών απέστειλε στα κόμματα τα νομοσχέδια για αφερεγγυότητα

Το Υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε σήμερα στα κόμματα, τα τρία από τα έξι προσχέδια νομοσχεδίων για το νομοθετικό πλαίσιο αφερεγγυότητας  καλώντας παράλληλα τους εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει τα κόμματα σε συνάντηση στις 31 Οκτωβρίου για συζήτηση των νομοσχεδίων.

Τα τρία προσχέδια των νομοσχεδίων αφορούν τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας εκκαθάρισης, την αναδιάρθρωση χρέους βιώσιμων επιχειρήσεων (examinership) και την εισαγωγή αναδιάρθρωσης χρέους και διαχείρισης βιώσιμων επιχειρήσεων (administration).

Μαζί με τα τρία νομοσχέδια το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στη διακομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πρόσκληση για συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, για να υπάρξει η πρώτη ανταλλαγή απόψεων και να κατατεθούν τα σχόλια των κομμάτων. Στόχος είναι η ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου αφερεγγυότητας μέχρι το τέλος του 2014.

Η πρώτη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των κομμάτων με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τεχνοκράτες που είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Οικονομικών, είχε ως στόχο να τεθούν οι όροι εντολής της διακομματικής επιτροπής και να γίνει παρουσίαση και ενημέρωση των εμπειρογνωμόνων των κομμάτων για το πως θα προχωρήσει ο χειρισμός του θέματος.

Από πλευράς των κομμάτων έχουν οριστεί οι Κρις Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κολοκασίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Τάσος Γιασεμίδης εκ μέρους της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Πάρης Μαυρομμάτης εκ μέρος των Οικολόγων και Στέλιος Αμερικάνος εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΑΚΕΛ επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί.