Το Υπουργικό συζήτησε για Cyta και μεταρρύθμιση Δ.Υ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνήλθε σήμερα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, συζήτησε τα 5 νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας καθώς και την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για τα εργασιακά της Cyta και το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την Cyta.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και πρόκειται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα 5 μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που αφορούν τη Δημόσια Υπηρεσία, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «ένα μεγάλο έργο το οποίο δεν αποτελεί μόνο μνημονιακή υποχρέωση αλλά ήταν και προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Μέσα από τα νομοσχέδια ρυθμίζονται ζητήματα όπως οι προσλήψεις, οι προαγωγές, οι αυξήσεις στο δημόσιο τομέα και άλλα.

Σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έγινε μια ανάλυση από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και μια διεξοδική συζήτηση. «Πρόκειται για τεράστιο έργο, είναι πέντε τα νομοσχέδια και αφορούν πάρα πολλά θέματα» είπε.

Εξήγησε ακόμη ότι τα νομοσχέδια καλύπτουν οριζόντια τις επαναστατικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος, ο τόπος και η κοινωνία σε σχέση με τη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε, η συζήτηση, όπως και η συζήτηση που έγινε επί της πρότασης του Υπουργού Οικονομικών για τα εργασιακά της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και του τροποποιητικού νομοσχεδίου για την Cyta δεν ολοκληρώθηκε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη Cyta, υπενθύμισε ότι θα μεσολαβήσουν και κάποιες συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών με τις συντεχνίες της Cyta.

Μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του παρέθεσαν γεύμα στους Υπουργούς και στις οικογένειες τους.