Το Υπουργείο Εσωστερικών διευκρινίζει για την παραπομπή της Σύμβασης της Μονάδας ΟΕΔΑ

Σε απάντηση του το Υπουργείο σχολιάζοντας δημοσίευμα για την παραπομπή της Σύμβασης της Μονάδας ΟΕΔΑ της Κόσιη στην ΚΕΑΑ αναφέρει ότι το ΥΠΕΣ,  απέστειλε στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων(ΚΕΑΑ) όλα τα δεδομένα της επαναδιαπραγμάτευσης με τον ανάδοχο λειτουργίας του έργου, προτού παραλειφθεί από το Υπουργείο σχετική επιστολή της ΚΕΑΑ.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ο Φιλελεύθερος’ με τίτλο ‘Η ΚΕΑΑ εξετάζει τη συμφωνία Χάσικου’ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι “η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) αποφάσισε αυτεπάγγελτα να εξετάσει τη συμφωνία στην οποίαν κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών με τον εργολάβο του ΟΕΔΑ”.

Το Υπουργείο “για σκοπούς αποκατάστασης της πραγματικότητας και αποφυγής δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων” διευκρινίζει ότι:

«Το ΥΠΕΣ απέστειλε στην ΚΕΑΑ όλα τα δεδομένα της επαναδιαπραγμάτευσης με τον ανάδοχο λειτουργίας του έργου, προτού παραλειφθεί από το Υπουργείο σχετική επιστολή της ΚΕΑΑ. Συγκεκριμένα, η επιστολή της ΚΕΑΑ ελήφθη στις 8/10/2015. Όμως, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ, είχε ήδη αποστείλει διά χειρός επτασέλιδη επιστολή προς την ΚΕΑΑ, με όλα τα στοιχεία της επαναδιαπραγμάτευσης».