Το υποβρύχιο μωρό από το Nevermind των Nirvana… μεγάλωσε! (Video-Photo)

Περισσότερες από 130 εκατομμύρια ήταν οι πωλήσεις του δεύτερου άλμπουμ των Νιρβάνα «Nevermind» που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 1991, «εκτοξεύοντας» τη φήμη του συγκροτήματος.

Όλοι θυμούνται, άλλωστε, το εξώφυλλό του που απεικόνιζε ένα μωρό σε μια πισίνα να προσπαθεί να πιάσει ένα δολάριο! Αυτό το μωρό σήμερα είναι ενήλικας, καθώς διανύει το 27o έτος της ηλικίας του.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Spencer Elden ο οποίος μένει στο Λος Άντζελες, έχοντας το παρατσούκλι «το μωρό των Νιρβάνα»

Το 1992 το Nevermind» έκανε ρεκόρ στα τσαρτ παίρνοντας τη θέση του άλμπουμ του Michael Jackson «Dangerous», ενώ οι κριτικοί το κατατάσσουν σε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της ροκ μουσικής.

Το μωρό των Nirvana κάτω από το νερό

Η λήψη μέσα στο νερό είναι πραγματική, ενώ το δολάριο προστέθηκε αποκαλύπτει ο Γουέντλ μιλώντας στον Guardian, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για την καλύτερη λήψη και φωτογραφία λήψη της καριέρας του.

«Πρώτα κάναμε πρόβα με μια κούκλα. Στη συνέχεια πήραμε τον μικρό, του φυσήξαμε λίγο αέρα στο πρόσωπο και τον ακουμπήσαμε στο νερό» θυμάται ο Γουέντλ, αποκαλύπτοντας ότι στην πρώτη απόπειρα του μωρού κάτω από το νερό κατάφερε να πάρει πέντε λήψεις. Οι γονείς του βρίσκονταν συνέχεια δίπλα στο μωρό, ενώ ο φωτογράφος σταμάτησε λίγο αργότερα -όταν ο μικρός άρχισε να κλαίει-, έχοντας πραγματοποιήσει 25 λήψεις.

Όσον αφορά την αμοιβή του γι’ αυτήν τη θρυλική λήψη, ο Γουέντλ αμείφθηκε όπως λέει με μόλις 1000 δολάρια για τo άλμπουμ που έμελε να πουλήσει εκατομμύρια. «Νομίζω πήρα 1000 δολάρια – αυτό ήταν για όλα, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής για ένα έξτρα ναυαγοσώστη»