Το ΥΜΕΕ απαντά σε δημοσίευματα για το Λιμάνι Λεμεσού

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με τίτλο «Σκανδαλώδη λάθη στο λιμάνι», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

Ο σχεδιασμός του λιμένα Λεμεσού σε τρείς τερματικούς σταθμούς, καθώς και ο καθορισμός των χώρων των διαφόρων τερματικών έγινε μετά από μελέτες διεθνούς φήμης Συμβούλων του Υπουργείου, αφού μελέτησαν τη βιωσιμότητα του κάθε τερματικού ξεχωριστά.

Λόγω του ότι η κατασκευή του νέου κρηπιδώματος στον χώρο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων δεν θα ολοκληρωνόταν έγκαιρα, ώστε η οποιαδήποτε Διαχειρίστρια Εταιρεία να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την παραγγελία και εγκατάσταση νέων γερανογεφυρών, περιλήφθηκε στα έγγραφα του διαγωνισμού πρόνοια, για χρήση μέρους του κρηπιδώματος του τερματικού γενικού εμπορίου, στο οποίο υπάρχουν ήδη δύο γερανογέφυρες. Αυτό έγινε, με ανάλογη αναπροσαρμογή του μισθώματος στη σύμβαση του τερματικού γενικού εμπορίου για περίοδο δύο ετών, με βάση υπολογισμό των συμβούλων του Υπουργείου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για την παραγγελία και την εγκατάσταση γερανογεφυρών απαιτείται περίπου χρόνος 24 μηνών. Η εν λόγω πρόνοια περιλαμβανόταν στα έγγραφα του διαγωνισμού, τα οποία ήταν διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς. Στη βάση των εν λόγω εγγράφων ετοιμάστηκαν και υποβλήθηκαν οι προσφορές τους, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς.