Το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος για το αποχετευτικό Λάρνακας

Ανακοίνωση Τμήματος Αρχαιοτήτων σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εργασίες για τη διέλευση του αποχετευτικού δικτύου Λάρνακας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος του εν λόγω συμβολαίου. Πρόκειται για συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας και τον Εργολάβο και το Τμήμα Αρχαιοτήτων ουδεμία εμπλοκή έχει στη διαχείρισή του, μέρος της οποίας είναι και η επιλογή των δρόμων, όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες.

Οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου εκτελούνται όντως σε περιοχές που βρίθουν από αρχαιότητες.

Το προσωπικό του Τμήματος Αρχαιοτήτων από την αρχή του έργου μέχρι και σήμερα ανταποκρίνεται άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση για επισκόπηση και εξέταση όλων των αρχαιοτήτων που έρχονται στο φως.

Το θέμα ασφάλισης του προσωπικού που θα εργάζεται εντός του εργοταξίου, δεν αποτελεί ευθύνη του Τμήματος Αρχαιοτήτων, αλλά των δύο συμβαλλόμενων μερών, Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και Εργολάβου, που έχουν τη συνολική ευθύνη εκτέλεσης του έργου. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει λάβει σχετική γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας επί τούτου.

Ευελπιστούμε ότι το θέμα θα επιλυθεί σύντομα μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών και οι εργασίες θα επιταχυνθούν για περιορισμό της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες της Λάρνακας.