”Το σύμπαν και ο κόσμος μας είναι ψεύτικος!Οι άνθρωποι είναι μαριονέτες ανώτερου πολιτισμού”

Φυσικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια πιθανότητα ο κόσμος μας να είναι απλώς μια προσομοίωση, τονίζοντας ότι υπάρχουν αποδείξεις και αρκεί μόνο να ξέρουμε που να κοιτάξουμε για να το καταλάβουμε.1

Το 2050 τα υπερ-ευφυή ρομπότ έχουν καταλάβει τον πλανήτη. Σκεφτείτε ότι δεν έχετε ιδέα επειδή ζείτε σε μια προσομοίωση υπολογιστή που απεικονίζει πώς ήταν η ζωή το 2015.2

Οτιδήποτε βλέπετε και αγγίζετε τώρα έχει δημιουργηθεί από ρομπότ που χρησιμοποιούν την ανθρωπότητα ως μαριονέτες στο εικονικό παιχνίδι τους.

Αυτή είναι η ριζοσπαστική θεωρία που προβάλλει μια σειρά επιστημόνων επί σειρά ετών, τονίζοντας ότι υπάρχει μια πιθανότητα ο κόσμος όπως τον ξέρουμε να είναι ψεύτικος.

Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά αυτό το επιχείρημα προσομοίωσης έχει ληφθεί σοβαρά από τους φυσικούς που λένε ότι μπορούν να βρουν αποδείξεις που να το επιβεβαιώνουν.

Ο Robert Lawrence Kuhn, συγγραφέας και παρουσιαστής του “Closer to Truth”, εξερεύνησε πρόσφατα αυτή τη θεωρία. Επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον φιλόσοφο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Nick Bostrom, το σενάριο του Matrix θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα.

“Οι εγκέφαλοι θα είναι επίσης μέρος της προσομοίωσης. Θα ήταν ένα μεγάλο πρόγραμμα υπολογιστή που προσομοιώνει τα πάντα, ακόμα και τους ανθρώπινους εγκεφάλους”, σημειώνει ο Nick Bostrom.

Ο Marvin Minsky, ένας από τους εμπνευστές της τεχνητής νοημοσύνης, είπε στον Robert Lawrence Kuhn πως θα ήταν πολύ δύσκολο να διακρίνουμε ότι είμαστε σε πρόγραμμα προσομοίωσης υπολογιστών.

“Εκτός αν ο προγραμματιστής έχει κάνει κάποια λάθη. Αν παρατηρήσετε ότι ορισμένοι νόμοι της φυσικής δεν είναι αρκετά σωστοί ή αν βρείτε λάθη”, υπογράμμισε.

Αρκετά χρόνια και ο Silas Beane από το Πανεπιστήμιο της Βόννης ισχυρίστηκε όπως ο Marvin Minsky ότι μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις ότι ζούμε σε μια προσομοίωση.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε ποιοι είναι οι περιορισμοί και να οικοδομήσουμε της δική μας προσομοίωση του σύμπαντος.

Check Also

Αυστραλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο της Καμπέρας… συνελήφθη (Video)

Το αεροδρόμιο της Καμπέρας, της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, εκκενώθηκε και ένας άνδρας συνελήφθη αφού πυροβολισμοί …

Ζελένσκι: Ούτε στον Ψυχρό Πόλεμο δεν υπήρχε η αυξημένη πυρηνική απειλή που επιβάλει τώρα η Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις …