Το συλλαλητήριο στην Ερμού  με ομιλητές Μίκη Θεοδωράκη και…

Σε μια μεγάλη γιορτή θέλουν οι διοργανωτές να μετατραπεί το συλλαλητήριο της Κυριακής, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους ίδιους θέλουν να έχει παλλαϊκό, ειρηνικό και συλλογικό χαρακτήρα, χωρίς κόμματα. Στόχος τους να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον αλυτρωτισμό που επιδεικνύουν τα Σκόπια.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα, με περιορισμένο όμως αριθμό.

Η εξέδρα των ομιλητών θα στηθεί στην Ερμού και όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές στόχος τους είναι να έχει καλή ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου.

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ένα ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Μιχάλης Πιατσίκας, με αφορμή και τις απειλές που διατυπώθηκαν, ξεκαθάρισε ότι έχει μιλήσει με τις ελληνικές αρχές και ότι έχουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Ανέφερε μάλιστα ότι θα έχουν ομάδες περιφρούρησης κοντά στην εξέδρα για την προστασία των ομιλητών.

Οσον αφορά στα έξοδα για το συλλαλητήριο ο υπεύθυνος για τα οικονομικά, Μίλτος Κοτζαγερίδης, σημείωσε πως «οι οικονομικές ανάγκες του συλλαλητηρίου καλύπτονται από όλη την ομογένεια και κυρίως την ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς και από Μακεδόνες, εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, που θέλησαν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τα έξοδα της διοργάνωσης, όπως την τοποθέτηση εξέδρας και ηχητικής εγκατάστασης, η οποία θα προσπαθήσει να έχει καλή ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων, στη Σταδίου».

Τα λεωφορεία που θα διατεθούν για τη μεταφορά των ενδιαφερόμενων θα πληρωθούν από εκκλησιαστικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Οι απειλές και η εισαγγελική παρέμβαση

Εντωμεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Το μέλος του Ρουβίκωνα στην ανάρτησή του προειδοποιεί ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα».

Μάλιστα, λίγο αργότερα, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «Απασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ, δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά, ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

Ο Ρουβίκωνας επανήλθε χθες το απόγευμα με νέα ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Κυριακής, τονίζοντας πως θα είναι εκεί ενάντια στο «εθνικιστικό παραλήρημα» που «συμπαρασύρει χιλιάδες».