Το στεγαστικό συζήτησαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο ΥΠΕΣ

Δήλωση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, με το τέλος της συνάντησης με τον ΥΠΕΣ

· Δημιουργική αντιπολίτευση το ΑΚΕΛ, δηλώνει ο ΓΓ του Κόμματος

Είχαμε σήμερα την πρώτη επίσημη συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου. Του ευχηθήκαμε καλή δουλειά σε ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο και απαιτητικό Υπουργείο, το πιο πολυθεματικό Υπουργείο, με σοβαρές αρμοδιότητες και ευθύνες.

Αξιοποιήσαμε αυτή τη συνάντηση για να συζητήσουμε κάποια ζητήματα τα οποία είναι μπροστά μας όπως για παράδειγμα το θέμα του στεγαστικού. Αυτή την περίοδο, το ΑΚΕΛ αναπτύσσει εκστρατεία για το στεγαστικό. Μια εκστρατεία που στόχο έχει να αναδείξει μια σειρά από προβλήματα και να διαμορφώσει μια σειρά από προτάσεις και προσεγγίσεις για αντιμετώπιση του. Προτάσεις τις οποίες, ασφαλώς, θα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση σε μια προσπάθεια μέσα από διάλογο να διαμορφωθεί συγκροτημένη κρατική στεγαστική πολιτική, έτσι ώστε να διευκολύνεται την πρόσβαση στη στέγη. Ειδικά για τις μικρομεσαίες οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και ασφαλώς για τους πρόσφυγες, γιατί η προσφυγική στέγη αποτελεί κομμάτι της συνολικής στεγαστικής πολιτικής.

Συζητήσαμε επίσης, ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, ενόψει της αναμονής της κατάθεσης νομοσχεδίου από μέρους της κυβέρνηση για την ίδρυση Υφυπουργείου. Είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα που για να αντιμετωπιστεί χρειάζονται συγκροτημένες και πολυεπίπεδες πολιτικές.

Συζητήσαμε επίσης, το ζήτημα της Μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την πολύ δημιουργική συνάντηση που είχαμε. Με τον Υπουργό συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή και σε ένα αμφίδρομο διάλογο. Το ΑΚΕΛ μπορεί να είναι Κόμμα της αντιπολίτευσης όμως θέλει με τις προτάσεις του και τη δημιουργική του προσέγγιση να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση και έτσι θα πορευτούμε στη συνέχεια.