Το σούπερ μάρκετ της Amazon που φεύγεις χωρίς να πληρώσεις είναι γεγονός (vid)

Έχοντας σκοπό να εξαφανίσει τα ταμεία των σουπερμάρκετ, το πρώτο κατάστημα του Amazon, Amazon Go, χρησιμοποιεί την “Just walk out” τεχνολογία, επιτρέπει στους επισκέπτες του/αγοραστές να αγοράζουν οτι επιθυμούν από τα ράφια του και απλά να φεύγουν!

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει είναι η ίδια με τα “αυτόματα αυτοκίνητα” χωρίς οδηγούς, χρησιμοποιεί αισθητήρες και ειδικούς ηλεκτρονικούς αλγόριθμους προκειμένου να εντοπίζονται ηλεκτρονικά τα προϊόντα που βάζουν οι καταναλωτές στο καλάθι τους.

Το Amazon με αυτή του την κίνηση ανοίγεται στην αγορά των τροφίμων, με σκοπό να ανατρέψει τον τρόπο που ψωνίζουν οι καταναλωτές τα καθημερινά τους τρόφιμα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι καταναλωτές είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή και να σκανάρουν το barcode που αυτόματα δημιουργείται καθώς έρχονται στο κατάστημα.

Ψωνίζουν ότι επιθυμούν και φεύγουν. Μόλις φεύγουν από το κατάστημα εκδίδεται αυτόματα ηλεκτρονική απόδειξη των αγορών τους και τα χρήματα αφαιρούνται από την πιστωτική κάρτα που έχουν περάσει.

Τόσο απλά!