Το Ρομπότ R5 θα περιπολεί και θα προβλέπει το έγκλημα (βίντεο)

Η εταιρεία Knightscope, νέα εταιρεία της Silicon Valley, δημιούργησε το ρομποτικό φύλακα του μέλλοντος.

Πρόκειται για ένα ρομπότ με την ονομασία R5 Autonomous Data Machine, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα την προσεχή Πέμπτη.

Το βάρους 136 κιλών R5 θα λειτουργεί «προβλέποντας» το έγκλημα. Εξοπλισμένο με κάμερες, θερμικούς ανιχνευτές, οπτική αναγνώριση χαρακτηριστικών, πλήθος αισθητήρων και άλλα «καλούδια», το ρομπότ θα περιφέρεται στο χώρο και όταν εντοπίσει κάτι ασυνήθιστο, για παράδειγμα κάποιον οπλισμένο, θα καλεί τις Αρχές.

«Ιδρύσαμε την Knightscope μετά απ’ όσα συνέβησαν στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook», δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας William Santana Li, μιλώντας στους New York Times. Ο Li αναφέρονταν στο περιστατικό που είχε σημειωθεί πέρυσι στο Κονέκτικατ, με τον 20χρονο Άνταμ Λάντζα να ανοίγει πυρ σκοτώνοντας κυρίως μαθητές μέχρι 10 ετών.

Ο ίδιος εξήγησε πως στόχος τους είναι να χρησιμοποιούν το R5 όχι μόνο στα μέρη που υπάρχουν ήδη φύλακες, αλλά και σε σημεία που δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί κάποιος. «Ποτέ δεν πρόκειται να έχεις έναν οπλισμένο φρουρό σε κάθε σχολειό», εξήγησε.

Η εταιρεία πιστεύει ότι το κινητό ρομπότ μια μέρα θα βγει στην παραγωγή και θα εκτελεί περιπολίες σε κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, και η ίδια η εταιρεία αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα σήμανε την εξάλειψη περίπου 1,3 εκατ. θέσεων εργασίας ιδιωτικών φρουρών. Όπως όμως εξήγησε ο Li στόχος τους είναι οι πρώην φύλακες να γίνουν περισσότερο κάτι σαν αναλυτές των δεδομένων που το R5 θα παρέχει.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του ρομποτικού φύλακα.

Δείτε το βίντεο:

httpv://www.youtube.com/watch?v=83-bpqogngg